9 Eylül 2010 Perşembe

YUVALAMA (Yuvarlama)

MALZEMELER:                                                                                                              

Yuvalama hamuru için:                                                                                                                

150    gr yağsız koyun kıyma                                                                         250    gr pirinç                                                                                                   3 çay kaşığı tuz                                                                                                  1 adet orta boy kuru soğan                                                                                1 adet yumurta                                                                                                    1 kahve fincanı sıvı yağ(avuç içini yağlamak için)                                            1,5  çay kaşığı  kara biber

Suyu için malzemeler:                                                                                                                  

250 gr kuşbaşı koyun eti                                                                                  50 gr nohut                                                                                                      250 gr süzülmüş yoğurt                                                                                      2 yemek kaşığı nane                                                                                         50 gram tereyağ                                                                                                1 çay kaşığı karabiber                                                                                        1 yumurta                                                                                                            2 adet ilikli kemik                         

 Hazırlanışı                                                                              

Kuşbaşı yıkanır ve üzerine su ilave edilir.Bir gece önceden ıslatılmış nohut ilaveedilerekpişirilir.Hamuru için pirinçler yıkanıp süzgece alınır biraz  bekletildikten   sonra bir kabın içine pirinç,tuz karabiber,yağsız koyun kıyma   ,soğan,1 yumurta ilave edilir karıştırılır.Et değirmeninde  tüm malzemeler iki defa  makineden geçirilir.Hamur iyice yoğrulur(hamur elinize çok yapışırsa biraz un veya irmik ilave edilebilir)Hamurun üzeri kurumaması için nemli bir bez ile örtülür.Avuç içi zeytinyağla yağlanarak  nohuttan küçük taneler yuvarlanır.Yarısına kadar su dolu tencerede küçük hamur taneleri haşlanır ve suyu süzülerek süzgece aktarılır.Diğer yanda bir tencerede süzülmüş yoğurda 1 yumurta  kırılarak  karıştırıcı ile iyice karıştırılır.Pişen et ve nohut suyundan süzülmüş yoğurt tenceresine karıştırarak kıvamı gelene kadar ilave edilir.Haşlanmış  yuvarlama  ve nohutla da  konularak hepsi kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır.Yoğurtlu yemeğin içine karabiber  ve tuz atılır.Küçük tavada tereyağ ısıtılır içine nane ilave edilir ve yemeğin üzerine gezdirilir.Yanında mutlaka şehriyeli pirinç  pilavı ile servis yapılır.Afiyet olsun.        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder